/ БГНЕС
Британският певец и пианист Елтън Джон се присъедини към елитния клуб на носителите на ЕГОТ - водещите отличията за телевизия, музика, кино и театър "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони", след като живото предаване на концерт от прощалното му турне му донесе награда "Еми", съобщават Ройтерс и Асошиейтед прес.

Тържество на суетата: Вижте най-атрактивно облечените звезди на наградите „Еми”

Само 19 души са печелили и четирите отличия по време на кариерата си. Сред тях са Рита Морено, Одри Хепбърн, Мел Брукс, Упи Голдбърг, Андрю Лойд Уебър, Джон Леджънд, Дженифър Хъдсън и Вайола Дейвис.

Джон спечели "Еми" за концерта "Елтън Джон на живо: Farewell From Dodger Stadium", който беше излъчен по "Дисни плюс" през ноември 2022 г. Певецът не присъства на церемонията, защото наскоро е претърпял операция на коляното, съобщиха продуцентите на тричасовия документален филм.

Елтън Джон слага край на последното си световно турне с шоу в Стокхолм

"Чувствам се изключително смирен да се  присъединя към невероятно талантливата група на носителите на ЕГОТ. Пътуването до този момент беше изпълнено със страст, отдаденост и непоколебимата подкрепа на моите фенове от цял свят", каза Елтън Джон в изявление. Певецът не пропусна да благодари на всички, които са го подкрепяли по време на дългата му кариера.

През годините си на музикалната сцена 76-годишният певец е спечелил шест награди "Грами", награда "Тони" и два "Оскар"-а за оригинална песен, сред което Can You Feel the Love Tonight? от "Цар Лъв".

Елтън Джон е един от най-продаваните солови изпълнители на всички времена. Той държи рекорда за най-продаван физически сингъл на всички времена благодарение на 33-те милиона продадени копия от Candle in the Wind през 1997 г.
Елена Христова/БТА