/ Gulliver/Getty Images
Брад Пит днес е голяма звезда и жените по цялата планета са луди по него. Но преди 30 години той е бил едва в началото на кариерата си. Именно тогава ролята, която го прослави, е тази на крадеца Джей Ди във филма "Телма и Луиз". Днес Пит казва, че е благодарен за възможността, но че се срамува, когато се гледа в тези сцени.



Сега обаче излязоха разкрития, че друг известен актьор отчаяно е искал същата роля и когато не я получил, дълго време бил бесен заради това. Става въпрос за Джордж Клуни. По това време той също не е бил близо до звездния статус, на който се радва днес.

„Най-хубавото в цялата ситуация, е че дълго време не исках да гледам филма. Тогава играех в много лоши неща по телевизията. Явявах се на кастинг за този филм няколко пъти, но в крайна сметка изборът падна върху мен и Брад, и той получи ролята. Години по-късно просто не можах да гледам този филм“, признава Клуни, отговаряйки на въпроси на фенове.

Той добави обаче, че все още смята, че ролята е отишла в правилните ръце.

„Когато най-накрая го гледах, разбрах че са направили правилния избор. Той беше много добър в тази роля, а аз може би щях да объркам нещата", призна той.

Самият Брад Пит наскоро си припомни ролята, с която е приет от Холивуд.

„Много съм благодарен на Ридли Скот и Джина Дейвис, че ми дадоха шанс. Нямах какво да покажа, освен ролите си като статист, но все пак те ми дадоха шанс. Да ви призная честно, мисля, че те бяха отчаяни. Снимките вече бяха започнали, а аз бях на снимачна площадка седмица по-късно“, каза Брад пред „Сън“. Той добави, че все още му е неприятно да гледа тези сцени.



„Наясно съм, че гласът ми звучи прекалено високо, но сигурно задника ми е бил „стегнат“ - това беше първият ми филм“, казва той през смях.

БГНЕС