/ Istock
Двойка изостави бебето си на гишето за регистрация на летището в Тел Авив, Израел, след като е пристигнала без билет за детето, предаде Би Би Си.

Двойката се е регистрирала за полет на „Ryanair“ от международното летище "Бен Гурион" до Брюксел, Белгия, във вторник заедно с бебето.

Оказало се, че бебето няма билет, и двойката се отправила да се качи на полета - оставила детето си на гишето за регистрация на авиокомпанията.
 
Въпросът е бил отнесен до полицията, съобщи говорител на „Ryanair“ в имейл до Си Ен Ен.

Тя заяви: "Тези пътници, пътуващи от Тел Авив за Брюксел (31 януари), се явиха на регистрацията без резервация за бебето си. След това са продължили към охраната, оставяйки бебето на регистрацията.“

"Служителят на регистрацията на летище Бен Гурион се свърза със службата за сигурност на летището, която прибра тези пътници, и сега това е дело на местната полиция."

Според уебсайта на „Ryanair“ "бебета могат да бъдат включени в резервация за полет по време на процеса на онлайн резервация". При планиране на пътуване с бебе, на сайта се появява съобщение, в което се посочва, че има такса от 25 евро за всеки еднопосочен полет, който бебето извършва, докато седи в скута на възрастен. Ако възрастните искат бебето да пътува със столче за кола, трябва да се заплати отделно за седалка.
БГНЕС