Цветен преглед на печата
Цветен преглед на печата / netinfo

Какво има в днешните вестници извън политиката и въобще сериозните теми.

„Чакал беглец в София” – алармира от първата си страница вестник „24 часа”. Всъщност тази тема е и сериозна и малко комична, защото става дума за шестмесечен чакал, който е избягал от клетката си и се разхожда свободно из Софийската зоологическа градина. В момента той е най-голямата атракция за посетителите й. От управата на зоологическата успокояват всички, че животното е ваксинирано и обезпаразитено и уточняват, че все още търсят начин да го хванат.

В рубриката „Народен любимец” голямо интервю с една от най-обичаните фолк певици – Преслава. В него тя признава, че отскоро е спряла цигарите, за да не дава лош пример на децата, които й подражават.

Във вестник „24 часа” има и подробна информация за втория концерт от турнето на Слави Трифонов, който беше в родния му Плевен. Повече от 15 хиляди души е имало на шоуто, продължило над 3 часа. „Аз съм най-щастливият човек на света заради вас”, е признал Слави пред плевенската публика.

И една модна тема на 12-та страница. Какво ще е актуално през есента за дамите? – поли с висока талия и рокли до коляното.

Една от най-любопитните публикации във вестник „Труд” е свързана с ваканцията на френския президент Никола Саркози. Британският „Таймс” съобщава, че тя му струва 30 000 долара на седмица. Саркози, заедно със съпругата си Сесилия и синът им Луи се намират в американското курортно градче Улфбъро, щата Ню Хемпшир. Имението, в което е отседнало семейството, се простира на 1226 квадратни метра, разполага с домашно кино, СПА център, частен плаж. Къщата, чийто седмичен наем е 30 000 долара, е на Майкъл Ап – ексшеф в „Майкрософт”, твърди още „Таймс”. Саркози бил впечатлил цяла Франция затова, че е избрал Америка за почивка, затова и французите започнали да го наричат на шега Сарко Американеца.

От „Труд” ще научите още, че бившият вокал на Д2 Дичо върти кръчма в морската градина в Бургас и че Дим Дуков притежава повече от 250 чифта очила.

Вестник „Стандарт” предлага интервю с победителя от Биг Брадър 1 Здравко. Най-после той признава, че ще се кандидатира за кмет на Приморско. Официално ще обяви това през септември. "Сега готвим екип и програма", казва Здравко и допълва: "Това което ще предложа на хората ще им хареса, стига да го осъзнаят. Няма да има бира и кебапчета. А само обосновани предложения със срокове и резултати".

Две страници във вестник „Стандарт” са посветени на историята на резиденция „Бояна”, там където бяха настанени българските медици и палестинския лекар с българско гражданство, след като се завърнаха от Либия. На 10 и 11 страница в „Стандарт” ще разберете какво е правил Брежнев в дом № 7 на резиденцията, и защо Муамар Кадафи е бил там през 1978 година.