Брокер намери $38 000 долара и ги дари за благотворителност
Брокер намери $38 000 долара и ги дари за благотворителност / ThinkStock/Getty Images

Норвежки брокер бе похвален, след като открил близо 40 000 долара, скрити под камина в новия си апартамент, и ги дарил за благотворителност, съобщи Асошиейтед прес.

Вемунд Торкилдсен заяви, че намерил парите, докато показвал на приятел новокупения си апартамант в Осло преди две седмици. Опитвайки се да установят дали камината може да бъде преместена в друга стая, двамата повдигнали каменна плоча. Под нея открили плик, в който имало близо 350 000 норвежки крони (38 000 долара) в банкноти.

Най-щедрите знаменитости на 2015 година

"Първоначално се зарадвахме, сякаш сме спечелили от лотарията - разказа 27-годишният Торкилдсен. - След това обаче си казах, че това не са мои пари." Той купил апартамента от норвежка фондация за борба с рака, която го получила като част от наследство. Затова Торкилдсен решил, че фондацията трябва да получи сумата.

От фондацията потвърдиха, че той й е предоставил парите.

Лейди Гага събира пари за благотворителност с голо селфи (СНИМКА)

След като за случилото се писа в. "Дагбладет", Торкилдсен получил много телефонни обаждания и имейли, а в социалните мрежи се повили коментари от приятели и непознати, които го поздравявали за честността му. "Много хора казаха, че биха сторили същото, а това е приятно да се чуе", отбеляза Торкилдсен.

Източник: БТА