Антъни Хопкинс ще играе бог от скандинавската митология
Антъни Хопкинс ще играе бог от скандинавската митология / БГНЕС

Сър Антъни Хопкинс ще изиграе върховния скандинавски бог Один във филма "Тор", режисиран от Кенет Брана, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Variety.

Филмът ще бъде заснет по популярната комикс-серия на компанията Mаrvel. Сюжетът се върти около низвергнатия от Асгард (светът на скандинавските богове) бог Тор като наказание за войната, разпалена от него там. Понастоящем Тор е заточен в Мидгард (светът на човеците), т.е. Земята, превърнат в обикновен човек на име Доналд Блейк, който се влюбва в момиче на име Джейн Фостър. Ролята на Тор, син на Один, е поверена на Крис Хемсворт, докато Натали Портмън ще се превъплъти в неговата смъртна любима.

Снимките започват през януари 2010 г., като по предварителен разчет премиерата на филма трябва да се състои на 20 май 2011 г. Това няма да е първата роля на Хопкинс във филм по мотиви от скандинавската митология - той изигра викингски крал в "Беоулф" (2008) на режисьора Робърт Земекис.

Понастоящем британският актьор се снима под режисурата на Уди Алън в комедията "Ще срещнеш висок тъмнокос мъж". Веднага след заснемането на "Тор" пък по екраните излиза "Човекът-вълк", в който Хопкинс играе една от главните роли.