/ Guliver/Getty Images
Кейт Буш вдъхновила певческата кариера на Аланис Марисет. 46-годишната звезда е заклет фен на дебютния сингъл на Кейт от 1978 г. "Wuthering Heights" и призна, че се е вдъхновила от успеха му.

Говорейки в предаване пред Apple Music Hits, тя сподели: „Тя беше на 19, когато песента излезе през 1978 г., тя е англичанка, а песента „Wuthering Heights“ я направи първата жена, постигнала номер 1 със самостоятелно написана песен в класацията на Великобритания. И заглавието на песента, и разказът и съдържанието на песента се основава на едноименната книга на Емили Бронте, 'Wuthering Heights' (”Брулени хълмове”). Емили Бронте е една от сестрите Бронте, Шарлот и Ан, Шарлът е написала „Джейн Ейър“. Те първоначално са публикували своите произведения под мъжки псевдоними. О, патриархат. Трябвало е да се преструват на мъже, за да бъдат приети сериозно в литературния свят, но това очевидно се промени, което е вълнуващо...'', споделя Морисет.
Аланис признава, че успехът на Кейт й е дал увереност, че и тя един ден може да стане "известна певица".

Хитмейкърът на "Ironic" все още си спомня, че сякаш е била „събудена” от гласа на Буш я е окуражило да продължи музикалната си кариера.
БГНЕС