/ Форум Филм България
Игралният филм на "Дисни", базиран по едноименната анимация от 1992 г. - "Аладин", е най-гледаният филм у нас след миналия изборно-празничен уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. Продукцията, чиято основа е приказка от сборника "Приказки от 1001 нощ" и е най-гледаната и зад Океана след миналия уикенд, е видяна от 32 356 зрители у нас и има 368 953 лева приходи от билетите им.

На второ място е комедията "Мошенички от класа" с Ан Хатауей и Ребъл Уилсън в главните роли. Надлъгването на двете измамнички, които се оказват измамени от наследника на легендарна измамница, е гледано от вече 27 469 зрители и отчита 258 617 лева приходи за близо месец на екраните у нас.

Уил Смит развълнува феновете със синия си цвят като Джини в „Аладин“ (ВИДЕО)

Трета позиция е за "Pokemon: Детектив Пикачу", чиято основа е множеството видеоигри, комикси и сериали от 90-те години на миналия век. Пътуването на младия Том и детектив Пикачу из Райм сити, за да бъде издирен бащата на Том е гледано от вече 35 809 зрители и има 352 170 лева приходи за трите седмици у нас.

На четвърто място е анимацията "Великото пътешествие". Руската история за случващото се след грешката на куриера Щъркел с доставката на бебе панда на майката мечка, е гледано от вече 9 504 зрители и има 80 603 зрители за десетте дни у нас.

На пета позиция е екшънът "Отмъстителите: Краят" - четвъртият филм от поредицата на "Марвъл", започнала от 2012 г. Последната битка на оцелелите Отмъстители срещу Танос и Камъните на безкрайността, е вече пет седмици на екраните у нас и за това време са я гледали 215 996 зрители и има 2 510 017 лева приходи.

Шесто място е за анимацията "Парка на чудесата". Приключенията на Джун в изключително необикновеното място, скрито дълбоко в гората, което тя трябва да оживи с въображението си са вече месец и половина на екраните у нас и за това време са го гледали 41 743 зрители и има 402 882 лева приходи.
Още една любима анимация се превръща в игрален филм
Първи кадри от новата игрална версия на „Аладин“ (ВИДЕО)

На седма позиция е драмата "Слънцето също е звезда", базиран по романа на Никола Юн от 2016 г. Преживяването на последните часове на тийнейджърката Нашата в САЩ с романтичният колежанин Даниел, превърнало се в любовен роман, е вече втора седмица на екраните у нас и за това време са го гледали 2310 зрители и има 22 200 лева.

Осмо място е за романтичната драма "След", създаден по първата книга от четирилогията на Анна Тод. Историята на Теса през първия семестър от колежанското й образование, когато се сблъсква с бунтаря Хардин, е гледана вече от 54 093 зрители и има 466 850 лева приходи за месец и половина у нас.

Девета позиция сред най-гледаните филми е за "Жив огън". Хорърът, в който дете от друг свят попада на Земята след катастрофа, а след приема му в бездетно семейство проявява зловещото и тъмните сили, скрити в него, е гледан от 5352 зрители и има 45 833 лева приходи за трите седмици у нас.

На десето място е българският "Лошо момиче" на Мариан Вълев. Разказът за съдбата на състезателка по художествена гимнастика, която попада в света на наркотици и сексуално насилие, е вече седем седмици на екраните у нас и е гледан от 37 834 зрители и има 332 753 лева приходи.