Режисьорът на "Крал Артур: Легенда за меча" Гай Ричи потвърди, че игралната версия на анимацията "Аладин" ще бъде мюзикъл, съобщи Контактмюзик.

Филмът ще бъде поредната игрална версия на анимация на "Дисни", след успешните "Книга за джунглата" и "Красавицата и Звяра".

Открийте разликите между “Красавицата и Звяра“ от 1991 и 2017 г.

"Трудно ще е "Аладин" да не бъде мюзикъл. Още е прекалено рано, защото точно се потапям в проекта. Все още търся членове на екипа и не знаем в каква посока отиваме. Убеден съм, че на определен етап всичко ще ми се открие от само себе си, но има време", каза 48-годишният режисьор, женен за модела Джаки Ейнсли.
Анимацията "Аладин" стана най-касовият филм на 1992 г., реализирайки 504,1 милиона долара в международния бокс-офис. Тя спечели две награди Оскар - за оригинална музика и песен от филм за A Whole New World.

Тя беше адаптирана и за пиеса, поставяна в много от театрите по света. Има слухове, че актьорът Уил Смит ще изиграе духа от обичаната приказка.
Ако той наистина се съгласи, ще бъде поредната голяма холивудска звезда в игрален филм на "Дисни" и участието му ще отбележи голям успех за компанията.

Когато доброто сърце се крие зад страховита външност (ВИДЕО)

Други знаменитости са Ема Уотсън в "Красавицата и Звяра", Анджелина Джоли в "Господарка на злото", Джони Деп в "Алиса в Страната на чудесата".

Господарката на злото Анджелина Джоли (СНИМКИ)

Освен "Аладин" "Уолт дисни студиос" ще направят нови екранизации на "Мулан", "Питър Пан", "Цар Лъв", "Покахонтас" и "Малката русалка".
БТА