/ Guliver/Getty Images
Мартин Скорсезе и Робърт де Ниро се познават от 16-годишни младежи, разкри легендарният режисьор за дългогодишното им приятелство.
 

Робърт де Ниро и Мартин Скорсезе
Guliver/Getty Images


80-годишният Скорсезе сподели как той и връстникът му Де Ниро наскоро са се насладили на специален момент на размисъл заедно. „Казах на партито за 80-ия му рожден ден, че си позволихме около 60 секунди в Кан“, каза Скорсезе, имайки предвид времето на дуото на филмовия фестивал в Кан през май, популяризирайки новия им филм Killers of the Flower Moon.
 

Робърт де Ниро и Мартин Скорсезе
Guliver/Getty Images


„През нощта, след представянето в Кан ние пихме малко шампанско и се облегнахме, а басейнът беше там долу и хотелът, който в която бяхме, беше много красив. Имаше светлини, а над нас - небето и звездите. И той ме погледна, облегна се назад и каза: „Може ли да повярваш къде се намираме след 50 години?“, разказва Скорсезе в интервю за популярно вечерно токшоу. 

 

Близкото приятелство на холивудските легенди започва със снимките на "Коварни улици" от 1973 г., но никой от тях не е могъл да си представи, че ще бъдат там, където са сега - и все още ще бъдат един до друг. „Смятам се за голям късметлия, че имам толкова дълго приятелство с него“, каза Де Ниро пред PEOPLE през 2020 г. за приятелството си със Скорсезе. "Не мога да си представя живота си без него."

 

Режисьорът, носител на Оскар, добави за своето дългогодишно приятелство с Де Ниро: „Той ми имаше странно доверие. Но мисля, че по някакъв начин установихме, че се чувстваме много сходни."
 

Робърт де Ниро и Мартин Скорсезе
Guliver/Getty Images


Скорсезе говори и за ролята, която е изиграл неговият приятел, като го е убедил да направи „Разяреният бик“. Той каза, че тогава е преминал през абсолютно луд период, бил в болница от където не вярвал, че ще излезе жив. "Но Де Ниро дойде при мен в болницата и ми каза: „Хайде, Марти“. Преди това бях направил „Шофьор на такси“ и „Ню Йорк, Ню Йорк“, които за съжаление, не се представиха добре. В този период ми беше много трудно да работя и не знаех, дали някога отново мога да се вълнувам от създаването на филми. Започнах да се депресирам и преминавах през всякакви проблеми и накрая почти умрях. Де Ниро обаче продължаваше да настоява за заснемането на филма от 1980 г.", спомня си бележития режисьор.
 
People