Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в област Сливен според окончателните резултати и сто процента обработени протоколи. Това съобщиговорителят на РИК-Сливен Минко Стефанов. В президентските избори с близо 47 на сто води кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова.

От общо 171 870 имащи право на глас за парламент са гласували 50 905 избиратели. От тях 13 436 са дали своя вот за коалицията ГЕРБ-СДС, втори по резултат с 12 946 гласа са "Продължаваме промяната", трети са коалицията "БСП за България" с 6007 гласа, на четвърто място са "Има такъв народ" с 5115 гласа, следвани от ДПС с 2872 гласа, "Възраждане" с 2453 гласа и "Демократична България" с 2058.

ГЕРБ-СДС печели изборите в Пазарджишко

Голяма част от избирателите не са гласували преференциално. Разместване по силата на преференциалния вот има в листата на "Демократична България", където вторият в листата има повече преференции, посочи Стефанов.

Изборният ден в областта е приключил с 27,5 процента избирателна активност в изборите за Народно събрание и 27,43 процента за президентска институция.

Сливен е една от първите области, които са приключили с приемане на изборните книжа, каза още Минко Стефанов. Не е имало проблеми с машините и изборния процес.
 
БТА