В Пазарджишка област коалицията ГЕРБ-СДС печели предсрочните парламентарни избори с подкрепата на 26,17 на сто от гласовете на избирателите. Това съобщават от Районната избирателна комисия, след обработени 100 процента протоколи от секционните избирателни комисии.

Втора политическа сила е ПП "Продължаваме промяната" - 21,13 процента.

В Пазарджишко ДПС изпреварва минимално "БСП за България" и е на трета позиция във вота за народни представители. Двете политически формации са получили съответно 12,92 и 12,84 на сто от вота на упражнилите правото си на глас. За "Има такъв народ" са гласували 9,76 процента от избирателите, а за партия "Възраждане"- 4,08.

В 13-и МИР-Пазарджик под четирипроцентовата бариера остават "Демократична България- Обединение" с 3,64 на сто и "Изправи се БГ! Ние
идваме" - с 2,57 процента.

В Пловдивско гласуваха за ГЕРБ-СДС и за Румен Радев

Окончателните данни на РИК-Пазарджик за избор на президент и вицепрезидент показват, че Румен Радев и Илияна Йотова получават подкрепата на 50,05 на сто от гласовете на упражнилите правото си на глас. Анастас Герджиков и Невяна Михайлова имат 24,36 процента, а за Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, издигнати от ДПС, са гласували 10,91 на сто от избирателите. Кандидатпрезидентската двойка от партия "Възраждане" Костадин Костадинов и Елена Гунчева събират 3,53 процента.

От РИК съобщават също, че за президентския вот 1 814 избиратели са отбелязали квадратчето "Не подкрепям никого", а за вота за Народно събрание - броят им е 1000.

Общо 78 381 избиратели са отишли до урните в изборите на 14 ноември, показват още данните от РИК.
БТА