Нищо не става с тия политици, споделят хората
"Крив сбор" във Врачанско наричат неделята в края на поредицата от весели селски сбирки през октомври, с които приключва стопанската година, предава БНР.

Петковден по стар стил или ден след Димитровден по новому - за хората в региона днешната неделя е знакова по-скоро с кривия сбор, отколкото с предсрочните избори.

Музика, танци, ядене, пиене и "некой шамар сегив-тогив" - така звучи описанието на събитието, което с мезета в изобилие събира  местните и техните гости.

„Галъп“: Избирателната активност към 11:00 часа е 10,4%

"Почва се така - петък, събота, неделя. Беше пълно селото, 2000 човека. Традицията си продължава". Суматохата около селските тържества този път се пресича с вота. Доминират обаче настроенията в полза на сбора.

"Нищо не става с тия политици! Само мислят за себе си, само лъжат, а народът страда. Беше голямо село, имаше всичко, сега няма. Рейсове няма…Хората загубиха вяра, даже не искат да ходят да гласуват. Тук се гласуваше 80%". "Ние ще си правим сбора. Кой ще се разправя с избори!" Това си е за големците, не е за назе!", споделят хората.

В изборите участват 28 политически формации - 19 партии и девет коалиции. В края на септември ЦИК определи чрез жребий номерата на партиите и коалициите в бюлетината. Ще се гласува с хартия и машина, като съгласно ИК вотът е равнозначен.

Право на глас имат всички български граждани, навършили 18 години към изборния ден, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода. По предварителни списъци това са общо 6 640 383 граждани.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР