Костов и Кабаиванов се простиха с избирателите
Костов и Кабаиванов се простиха с избирателите / снимки: Sofia Photo Agency, архив
Костов и Кабаиванов се простиха с избирателите
63975
Костов и Кабаиванов се простиха с избирателите
  • Костов и Кабаиванов се простиха с избирателите

Прощални слова към избирателите отправиха лидерът на ДСБ Иван Костов и председателят на СДС Емил Кабаиванов. Заради слабите резултати на изборите и двамата обявиха още вчера, че подават оставки.

Това е лично обръщение към членовете и симпатизантите, към привържениците на „Демократи за силна България”, към тези, които сами се наричат „костовисти” - с тези думи лидерът в оставка Иван Костов се обърна към активистите на партията.

„Сигурен съм, че имаме достатъчно сили, за да ги предадем на новия си водач и да му бъдем най-силната опора. Накрая съм сигурен, че няма да се превърнете в най-голямото разочарование на живота ми като оставите каруците и магарето си в калта. Защото вие сте вярващите и почтените в тази изстрадала, продавана и предавана земя България”, заяви Костов.

Костов и Кабаиванов се простиха с избирателите
netinfo


Председателят на СДС в оставка Емил Кабаинов, чиято коалиция спечели едва 1.4% на изборите, даде кратка пресконференция. На нея се разбра, че следващата седмица ще има Национален съвет, на който ще се гласуват оставки.

„Искам да благодаря на демократите, които подкрепиха Съюза на демократичните сили. Вярно, този път не са толкова, колкото ние желаехме да бъдат. Но идеалът СДС е жив, и ще продължи да съществува”, каза той.

Изявата на Кабаиванов беше самостоятелна, останалите членове на оперативното ръководство на СДС не се появиха. След обръщението си той отказа да отговори на журналистически въпроси.

Заради това, че ДСБ и СДС се явиха в коалиции и не успяха да влязат в парламента, двете формации няма да получават държавна субсидия и ще трябва да напуснат партийните си централи.