Новите песни на Лили Иванова
Новите песни на Лили Иванова / Юлиана Николова, Sofia Photo Agency
Дарик Олимпия
49342
Дарик Олимпия
  • Дарик Олимпия

Примата на българската естрада Лили Иванова подари седем нови песни на слушателите на Дарик радио по случай 19-ия рожден ден на медиата. В празничната програма на 21 януари в предаването "Дарик Олимпия" певицата лично представи заглавията от новия проект, по който работи от 1 януари 2012. Гост в студиото е и Стоян Захариев, който е музикалният продуцент на проекта.

Михаил Дюзев: Имам щастието да благодаря от името на Дарик и на всички слушатели, безкрайна чест е за нас да ни гостувате. Как сте?

Лили Иванова: Благодаря, добре. Чувствам се прекрасно.

Михаил Дюзев: В предварителния анонс на нашия разговор, както анонсирахме празничната ни програма, казахме на нашите слушатели, че най-големият подарък ще дойде от Вас. Вие ще представите най-новото, което готвите като песни.

Лили Иванова: Наистина това ще бъде моят подарък към Дарик радио, тъй като за първи път ще прозвучат тези най-нови песни. Те са седем на брой, с които искам да поздравя отново Дарик радио и слушателите.

Михаил Дюзев: Да кажем, че това не е официална премиера на новите Ви песни, това е малко като предпремиера, като подарък.

Лили Иванова: Точно така.

Михаил Дюзев: 19 шампионски години - какво мислите за слогана на радиото - шампионски?

Лили Иванова: Прекрасно. Аз съм един човек, който винаги гледа само напред, никога не се връщам назад. Нека Дарик радио да гледа само напред.

Михаил Дюзев: Това написахте и на стената на Дарик радио.

Лили Иванова: Да.

Михаил Дюзев: Понеже Дарик радио започва 20-те си години, нека разкажем за Вашите 20 години, как започнаха те?

Лили Иванова: Аз започнах на 21 години, дойдох в София. Не обичам много да се хваля, но само мога да кажа, че знаех какво искам, когато започнах и дойдох в София. Знаех откъде идвам, откъде съм тръгнала и зная и до ден днешен накъде отивам.

Михаил Дюзев: Това, предполагам, че пожелавате на нашите слушатели - да имат ясна посока и да вървят само напред.

Лили Иванова: Разбира се, точно така.

Михаил Дюзев: По различни разкази за Вас, има мистика в началото, около едно предсказание. Можете ли да ни разкажете.

Лили Иванова: Да, може да се каже, че е предсказание, но го бях забравила още в момента, в който ми беше предсказано в болницата в Кубрат, в която работех като медицинска сестра. Една туркиня ми го предсказа, аз го забравих в същия момент, защото не съм мислила, че някога ще стана певица. По-късно, може би когато вече станах известна певица, тогава си го спомних.

Михаил Дюзев: Какво Ви караше да пеете тогава, какво Ви мотивираше?

Лили Иванова: Знаех какво искам от себе си. Винаги съм наясно какво искам. Никога не тръгвам някъде, без да съм подготвена защо съм тръгнала и какво искам да направя. Не тръгвам само така на посоки.

Михаил Дюзев: Промениха ли се много неща от времето, когато започнахте да пеете, досега - в манталитета, душевността на българите, имате наблюдения.

Лили Иванова: Много неща са променени, едните са минусови, други са плюсови. Например моята представа за някои хора, с които съм работила, се промени, за съжаление в отрицателен смисъл, но няма значение това. Общо взето нещата са и плюсови, и минусови, това е съвсем нормално.

Михаил Дюзев: Вашият успех е абсолютно доказателство, че нямат значение политическият строй, различното време, промените в историята на едно общество. Вие сте номер едно и сега.

Лили Иванова: Благодаря за комплимента. Благодаря, че сте го забелязали, защото някои хора даже не ме и забелязват, но това не ме вълнува (смее се).

Михаил Дюзев: В студиото ни освен Лили Иванова гост е и Стоян Захариев.

Стоян Захариев: Мистериозен гост (смее се).

Лили Иванова: Искам да благодаря на Стоян Захариев, че той се съгласи да дойде тази вечер. Това е моят музикален продуцент на новия ми проект, по който се работи в момента. Той е стартиран на 1 януари тази година.

Стоян Захариев: Забъркан е и го готвим. Ще стане хубава манджа.

Лили Иванова: Нека Стоянчо да каже повече подробности, но не много подробности, нали знаеш.

Михаил Дюзев: Да дадем думата на продуцента.

Стоян Захариев: Завоалирано, без самата истина.

Лили Иванова: Искам първо да си свърша работата и тогава да се похваля.

Стоян Захариев: Първо - честито на Дарик радио, 19 години е страхотен успех и страхотна отговорност. Като споменавам отговорност, за съжаление тинейджърските години свършиха вече, ставате зрели. Да бъдете все така обективни, позитивни, национални, както каза Лили. Това е най-важното всъщност - да имате национална позиция като медиа.

Михаил Дюзев: Не знам дали имате поглед върху радиата в България.

Стоян Захариев: Имам, имам.

Михаил Дюзев: Дарик радио остана единственото българско национално радио.

Стоян Захариев: И ненапразно се анонсирате като Българско Национално Дарик радио. Това е една много дълга тема, освен това днес имате рожден ден и в студиото е Лили Иванова - предлагам да бъдем по-позитивни и оптимистични. Тъй като аз съм тук, нека си поговорим малко за музика, това е нейната музика и проектът, който стартира, както се шегуваме ние, преди края на света.

(смеят се)

С проектите на Лили преди края на света. Това, което сме замислили, първо е музикантско, второ - е много професионално. Много е комерсиално в смисъла на това, че е насочено към широка аудитория нейни почитатели. Естествено, това, което се очаква от нея - да бъде на сцена с микрофон в ръка, но този път в един много по-различен формат, с различни аранжименти, с привлечени нови лица.

Лили Иванова: Музиканти.

Стоян Захариев: На музикантската писта се включват нови състезателни коне.

(смеят се)

Михаил Дюзев: Не издавате много подробности.

Стоян Захариев: Леко захапваме, след малко повече, както се казва - след една песен време.

В празничната програма на 21 януари с предаването "Дарик Олимпия" Лили Иванова представи песните:

В празничната програма на 21 януари с предаването "Дарик Олимпия" Лили Иванова представи песните:

- "Няма кой" (музика - Красимир Гюлмезов, текст - Явор Кирин)
- "Другото лято" (музика - Александър Бръзицов, текст - Явор Кирин)
- "Нейното име" (музика - Роси Кирилова)
- "Шепот" (музика - Явор Кирин, текст - Явор Кирин)
- работна версия на "Светът е създаден за нас" (музика - Оги Енев, текст - Мартин Карбовски)
- "Икар" (музика - Камен Драндийски, текст - Явор Кирин)
- и за финал изпълнението на Лили Иванова на песента "Черната овца" на група "Ахат" (Божидар Главев).

Новите песни на Лили Иванова и цялото издание на специалното предаване "Дарик Олимпия" можете да чуете в аудио файла.