/ iStock/Getty Images
Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 9 и 14, в София - около 11 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб северозападен вятър, който около и след обяд ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода е около 6 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части преди обяд - все още силен, север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2.

В петък ще бъде предимно слънчево. В отделни райони в източната част на Горнотракийската низина сутринта ще е с намалена видимост. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще достигат на места до 15-17 градуса. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, постепенно през деня в Северна България ще се усили до умерен.

В събота ще е все още сравнително топло, но облачността бързо ще се увеличи. Отначало в източната половина от страната вятърът ще смени посоката си от североизток, до вечерта навсякъде ще е от изток-североизток и с него ще прониква сравнително студен въздух.

Към вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места, главно в Западна България, ще има и слаби превалявания, предимно от сняг. 
НИМХ, БТА