/ Dariknews.bg, архив
Мъжът показал чужда лична карта за даване на кръвна проба
Шофьор на училищен автобус, употребил алкохол и предоставил личната си карта на друг за даване на кръвна проба, е задържан в Районно управление на МВР-Етрополе. Това съобщиха от ОД на МВР-София.
 
Около 6.15 ч. вчера автопатрул на спрял за извършване на рутинна проверка училищен автобус, без пътници в него. Водачът бил тестван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 0,86 промила. Униформените съставили акт на нарушителя и отнели свидетелството му за управление на МПС.
 
Хванаха пиян шофьор, преди да подкара автобус с ученици

На 52-годишния мъж бил издаден и талон за медицинско изследване на кръвта. Час по-късно в районното управление се получил сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в града, че при тях се е явил мъж, който дал кръвна проба по съставен акт, но при оформяне на документацията у медиците възникнало съмнение за разминаване на самоличността му с представената от него лична карта.
 
В момента на обаждането към полицията мъжът избягал. Полицейските служители реагирали незабавно и в рамките на броени минути установили извършителя. 38-годишният етрополец признал, че е използвал личната карта на своя съгражданин.
 
Хванаха шофьор на училищен автобус с алкохол в кръвта

Водачът на автобуса е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е регистрирана преписка за извършено престъпление.