Взети са мерки за регулиране движението в София и осигуряване на транспорт за хората
Взети са мерки за регулиране движението в София и осигуряване на транспорт за хората / netinfo

Столична компания "Градски транспорт" работи по възможностите за осигуряване на алтернативен превоз на колите на фирмата заради задръстванията по няколко централни булеварда в столицата. Движението е затруднено заради протестите на

таксиметровите шофьори във връзка с днешния инцидент, при който техният колега Емил Димитров Емилов бе намерен убит.

Колите на градския транспорт за 15 минути не могат да минат и три метра, каза главният диспечер в компанията Стоян Атанасов. Прекарваме автобус по автобус, допълни той.

Избягва се кръстовището на Орлов мост. Бул. "Евлоги Георгиев" е задръстен от коли и в двете посоки. Опитваме се да отклоняваме колите, които минават по този булевард през хотел "Хемус" и Черни връх, а от другата страна през "Подуяне", каза Атанасов.

Блокирани са участъци от бул. "Цар Освободител", бул. "Евлоги Георгиев", бул. "Васил Левски", районът около сградата на парламента.

Служители от столичната "Пътна полиция" - КАТ, полагат всички усилия за регулиране на движението в центъра на София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Движението по централни столични булеварди и на "Орлов мост" беше блокирано от протестиращи таксиметрови шофьори заради убийството на техен колега тази нощ в столицата.

Екипи и парулни автомобили подпомагат движението и съдействат за по-бързото придвижване на автомобилите в столицата. Екипите са в постоянна връзка помежду си и с дежурната част на отдел "Пътна полиция" - СДП.

Не са поставяни постове на входовете на столицата за ограничаване на влизащите в София автомобили, съобщават от МВР. От СДП препоръчват на водачите, които нямат неотложни задължения в центъра на столицата, да отложат пътуването по централните улици.