Изоставени с багаж и деца на релсите. В тази ситуация изпадат пътници, качили се в петък на влак от София към Варна. Заради блъснат човек на релсите десетки остават блокирани с часове без вода, храна и алтернативен транспорт, съобщи NOVA.

В него пътуват стотици пътници, сред които дядо Кънчо, съпругата му и внуците им. 

Влак блъсна и уби мъж край Михайлово

„Един овчар е прекарал овцете по средата на линията, овцете са минали и когато решил да преминава, не е успял. Паднал е между линията и влакът минава през него”, разказа един от пътуващите.

Часове наред пътниците чакат, някои тръгват пеш, други звънят за помощ на близките си. 

БДЖ откри билетна каса в Приморско

Детската учителка Антония тръгва от Варна, за да прибере родителите и малкия си син. „Отидох на гарата да попитам каква е причината. Жената ми каза, че поради технически причини влакът е спрял и няма да има транспорт, каза, че нищо не знае и сви рамене. Остана ми да чакам”, разказа тя.

Влак прегази мъж в Бургаско

Докато разследването на трагедията продължава, влакът не може да тръгне. А друг така и не идва. Оказва се, че това е пореден инцидент на релсите за броени дни.

За NOVA от БДЖ обясниха, че се извиняват на потърпевшите пътници за неудобството. И допълват: „От страна на БДЖ е създадена организация за осигуряване на превоз за пътниците до Разград и Шумен, които е трябвало да осъществят връзки с други влакове, но поради продължителния престой не са реализирани.”

Изрисуван от Nasimo локомотив тегли бързия влак София-Бургас (ВИДЕО)

Когато пристига заедно с приятел на гара Юнак, Антония открива своите юнаци. Вместо да чакат неволята, ходили пеша около километър, с багаж и дете на ръце. Имало и други като тях. Без вода, с бебета, с куфари и детски колички.
nova.bg