Успешни операции срещу наркотрафиканти в Пловдив
Успешни операции срещу наркотрафиканти в Пловдив / netinfo
400 грама амфетамин и над 188 грама канабис са иззети при две специализирани полицейски операции, извършени в рамките на една седмица от служители на Първо Районно полицейско управление в Пловдив.

В ареста са задържани шест лица, заподозрени в разпространение на наркотици. Близо до ресторант на автомагистрала ”Тракия” са били заловени двама 27-годишни мъже от Пловдив и село Лесичево, които пренасяли в джипа си 97,98 грама амфетамин на прах и таблетки и 0,85 грама канабис.

До разклона на магистралата за Пловдив е бил проверен и лек автомобил ”БМВ”, управляван от 27-годишен мъж от село Костиево. При обиска на колата му са били открити 187,2 грама канабис и 0,49 грама амфетамин.

Няколко дни по-късно по време на втората операция полицаите са заловили друг трафикант с 98.8 грама амфетамин. В хода на разследването е установено, че вероятните доставчици на дрогата са мъж от Кричим и 22- годишен младеж, който живеел в Пловдив.

Първият е бил задържан с една таблетка амфетамин и найлонов свитък с 46 грама амфетамин – вторият с 45,40 грама амфетамин. В жилището му полицаите намерили още 11 плика със 101,5 грама амфетамин. Шестимата мъже са били задържани в ареста на полицейското управление за 24 часа.

Други новини от Пловдив