Убиецът Сапунджиев не могъл да преглътне разпадането на семейството
Убиецът Сапунджиев не могъл да преглътне разпадането на семейството / снимка: БГНЕС, архив

5-годишната Петя Сапунджиева и майка й Йорданка били по пижами, когато Благой ги убил. Самият той не се съблякъл. Това разкриват разследващите пред „24 часа“. Това, по думите им, доказва, че предварително е замислил да застреля семейството си.

Близките на семейството в Пловдив: Каква е тази любов да погуби живота

И трите жертви са загинали с куршум в слепоочието. Стрелецът е използвал 9-милиметров армейски пистолет “Валтер P38”. Същото оръжие са носели служителите на тайната полиция в нацистка Германия - Гестапо, и висшите офицери от Вермахта.

Криминалистите все още не са открили как 35-годишният шофьор на камион, зареждащ бензиностанции с гориво, се е снабдил с пистолета. Предполага се, че го е купил от колекционер или от интернет сайт. Според специалисти „Валтер P38” e един от най-добрите пистолети, произведени през 40-те години на миналия век.

Основната версия е, че Благой е погубил дъщеричката си и съпругата заради предстоящ развод. Не е могъл да понесе мисълта, че семейството ще се разпадне.

Все още обаче не е ясно дали е бил под влияние на алкохол или наркотици в нощта срещу 4 януари, когато се разиграла трагедията в квартирата на Сапунджиеви на ул. “Асен Христофоров” в Пловдив.

Най-вероятно съпрузите са водели за пореден път разговор за брака си. „Той много я обичаше, но Йорданка не му отвръщаше със същите чувства”, коментира пред изданието братът на убиеца Иван Сапунджиев.

Погребват по отделно семейство Сапунджиеви

Мъжът е съсипан след ужасяващото двойно убийство и самоубийство. Той разказа, че Дани и Благой се запознали през 2008-а. Шофьорът бил луд по жена си. „Угаждаше й за всичко. Пускаше я навсякъде - по банкети и срещи с приятели”, твърди Иван.

По думите му Петя била отгледана от баба си по бащина линия, майката на Йорданка нямала голямо участие в грижата за момиченцето. Баща й Тодор, който живее в Съединение, дори не отишъл на сватбата на дъщеря си.

Допреди година младото семейство живеело в кв. „Беломорски”, където е къщата на възрастните Сапунджиеви. После решили да се изнесат под наем, за да бъдат самостоятелни. Според брата на Благой още тогава се усещало напрежение между тях. Според него конфликтите им се задълбочили, след като се отделили.

Иван Сапунджиев е категоричен, че не са имали финансови проблеми. Получавали добри заплати, нямали банкови заеми. „Знам кой е виновникът, за да се стигне до трагедията, но няма да разкрия истината сега“, добави Иван Сапунджиев. Той не е забелязал някакви тревожни промени в държанието на брат си. Няма представа как се е снабдил със стария армейски пистолет.