В четвъртък погребват семейството от Пловдив, намерено мъртво в дома им
В четвъртък погребват семейството от Пловдив, намерено мъртво в дома им / снимка: Dariknews, Дарик Пловдив

Телата на намерените мъртви в апартамент в "Кючук Париж" в Пловдив съпрузи Благой и Йорданка Сапунджиеви и това на 5-годишната им дъщеря Петя, ще бъдат погребани в четвъртък, 7 януари. Това заяви за Дарик директорът на общинско предприятие „Траурни дейности" Коста Попов. По думите му Благой Сапунджиев ще бъде погребан в различно гробище от това на съпругата му и дъщеря му, които ще бъдат погребани заедно.

Откриха три трупа в апартамент в Пловдив

Трите тела бяха открити с огнестрелни рани вчера. Полицията работи по няколко версии, нaй-вероятната от които, е, че съпругът Благой е застрелял жена си и детето, след което е застрелял и себе си.

Според някои от съседите, трагедията е станала заради ревност, тъй като мъжът и жената са били разделени.

Кумът на семейството пръв открил телата в една от стаите на апартамента в кв. „Кючук Париж" в Пловдив. Това разказва домоуправителят на кооперацията Красимира Паралова.

Телата от трагедията в Кючук Париж са открити с огнестрелни рани

Мъжът дошъл след 11:00 ч. заедно с майката и бащата на загиналия мъж. Близките били притеснени, че от снощи никой от семейството не си вдига телефона. Затова поискали от домоуправителя номера на хазяйката на жилището, в което фамилията живее под наем. Тъй като не могли да я открият, кумът се спуснал с въже от втория етаж и влязъл през балкона на апартамента, разказаха съседи пред Нова телевизия. В това време други двама мъже се опитвали да разбият вратата отвън, тъй като ключът бил пъхнат отвътре. След това пристигнала и полиция.

В Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийство на повече от едно лице. Според говорителя на Окръжна прокуратура Галина Андреева разследването е в активна фаза и все още се извършва оглед на местопроизшествието. Разпитват се свидетели.

Предстои извършване на множество експертизи, които да допринесат за изясняване на обективната истина по случая.