Трима напускат новосъздадената формация на Капка Сидерова и сина й
Трима напускат новосъздадената формация на Капка Сидерова и сина й / Sofia Photo Agency, архив
Трима напускат новосъздадената формация на Капка Сидерова и сина й
52786
Трима напускат новосъздадената формация на Капка Сидерова и сина й
  • Трима напускат новосъздадената формация на Капка Сидерова и сина й

Едва месец след учредяването на новата формация на евродепутата Димитър Стоянов и майка му Капка Сидерова, трима от членовете на Инициативния комитет за създаването на Национал демократичната партия, обявиха че я напускат. Това са тримата независими народни представители Валентин Николов, Огнян Тетимов и Димитър Карбов. Те са от избраниците, които се разделиха с парламентарната група на „Атака" и станаха независими.

В декларация те посочват, че не приемат съставянето на нова политическа формация от лидерски и семеен тип, каквато се надявали да не бъде НДП. Оказало се обаче, че тъкмо Стоянов ще бъде лидер, а Сидерова негов заместник, което било в разрез с предварителните разговори, обясни Димитър Карбов.

Карбов каза: „Една от основните причини семейната партия и лидерската партия да дистанцира една голяма част от избирателите ни, включително и тези на „Атака" от „Атака".... Предварителните разговори, които проведохме преди да учредим Инициативния комитет, се развиха в съвсем друга посока. Ние бяхме категорични в това, че не искаме да участваме в нов семеен проект. А се оказа, че в навечерието на учредяването на Инициативния комитет отново попаднахме в семейни отношения - председател Димитър Стоянов, заместник-председател Капка Сидерова. Ние искахме единствено и само да участваме депутатите, които са излезли от „Атака", тримата подписани плюс Борислав Стоянов и Петър Хлебаров, плюс евродепутата Димитър Стоянов".