Има опасност за живота на икономиста Владимир Каролев. Това стана ясно по време на съвместен брифинг на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов и директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. 

Малко преди 14:00 часа Владимир Каролев беше транспортиран от болницата в Разлог до „Пирогов“, където ще продължи неговото лечение.

Откриха Владимир Каролев в Пирин (ВИДЕО)

Той е с тежка черепно-мозъчна травма и в момента е в медикаментозна кома, обяви директорът на болницата проф. Асен Балтов.

Каролев ще бъде настанен в неврохирургична реанимация, уточни той и увери, че лекарите в Разлог са направили необходимото.

Владимир Каролев е изчезнал в Пирин, издирват го


"Травмите са тежки - съчетана травма с черепно-мозъчна, гръдна и глезен. В момента е със сериозен риск за живота му. Такъв тип травма може да се лекува в специализирана клиника", добави и министър Ангелов.

Министърът в оставка посочи, че за инцидента е информиран още сутринта. Информиран за това е и премиерът в оставка Бойко Борисов, който е разпоредил създаването на смесен екип, който да транспортира пострадалия икономист до столицата, каза още проф.Ангелов.

„Много е рано да кажем как ще се развие черепно-мозъчната травма. Тя е сериозна. В момента го поддържаме в медикаментозна кома. Не можем да кажем, че животът му е извън опасност”, уточни директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов.