Топола уби мъж, градушка унищожи реколтата
Топола уби мъж, градушка унищожи реколтата / cнимкa: Sofia Photo Agency
73-годишен мъж от кюстендилското село Шишковци почина притиснат от топола, при снощната буря. Много райони в Кюстендилска област са без електрозахранване. Разчистват се паднали дървета и клони по пътищата в региона. Градушка унищожи голяма част от реколтата. Влади Владимиров информира.

Георги Димитров заедно с други пастири е бил на паша със животни около река Струма. Тръгнали да се прибират в началото на бурята, но топола паднала върху 73-годишния мъж. Той е бивш кмет на с. Шишковци и директор на циментовия завод в Темелково.

Градушка и силен вятър са унищожили голяма част от реколтата по поречието на река Струма. На 100 процента е загубена реколтата на зърно в селата Драговищица и Мусалево, информират от областната дирекция „Земеделие и гори”. Без електрозахранване са райони в общините Кюстендил, Дупница, Бобошево и Кочериново. Паднали клони и дървета се разчистват от пътищата Кюстендил-Ябълково, Кюстендил-Пиперков чифлик. Затворен е пътят за село Ръждавица.

В град Кюстендил ул. "Дондуков" е паднала външна изолация на блок от втория до шестия етаж. теренът е обезопасен и изчистен, информират от "Гражданска защита" в Кюстендил. Частично разрушен покрив, административна и помощта сграда, разрушен метален портал, скъсани кабели, които захранват парка и датчика за земетресения има в регионалния клон по метеорология и хидрология. На място има екип на "Гражданска защита".