Терористи влизали и излизали от България с истинските си имена
Терористи влизали и излизали от България с истинските си имена / снимка: Impact Press Group, архив
Терористи влизали и излизали от България с истинските си имена
59431
Терористи влизали и излизали от България с истинските си имена
  • Терористи влизали и излизали от България с истинските си имена

Терористите, свързани с атентата на Летище Бургас от 18 юли, са влизали у нас с истинската си самоличност и са излизали с тях. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в Царево. Той смята, че най-важно за разследването на кървавия атентат е да се разбере кой точно е шахидът, предизвикал взрива.

"Знаем кои хора са идвали в България, знаем кои хора къде са пребивавали и с кого са свързани. Знаем връзките им с този, който се самоуби. За да можем да кажем повече от това, трябва да се открие самоличността му".

Така Бойко Борисов коментира хода на разследването на атентата в квартал Сарафово. Той заяви, че е убеден, че ако снимката на взривилия се шахид бъде пусната по всички световни телевизии, все от някого ще бъде разпознат.

Премиерът каза, че има "сериозни забележки към евроатлантическите служби, защото имаме три от данните-мечта за всеки полицай, прокурор или следовател - пръстов отпечатък, ДНК профил и глава от тяло, и няма обяснение за досегашната липса на резултат".

При разговора му с Барак Обама, Борисов е получил уверение от американския президент, че той ще ускори още повече работата на своите служби.

"Ако стигнем до самоличността на атентатора, ще можем да обясним цялата схема. Тези хора са влизали в България със своята истинска самоличност. Тук са я променяли и с новата са наемали апартаменти, коли и хотели, за да ни объркат. И са излизали отново с истинската си самоличност", каза още министър-председателят.