Съотборниците на Борисов дадоха заден по делото срещу футболните хулигани
Съотборниците на Борисов дадоха заден по делото срещу футболните хулигани / архив на Sofia Photo Agency

Съдът в Благоевград отложи за 3 юни делото по Закона за футболното хулиганство срещу играчите от „Септември" (Симитли) Методи Стойнев и Пламен Скендерски и феновете Николай Стойнев и Николай Динков.

Причина за отлагане на наказателния процес бе необяснимото отсъствие на съотборниците на столичния кмет Бойко Борисов във ФК „Витоша" (Бистрица) Ивайло Колев, Константин Николов, Ангел Кюмюрджиев и Сергей Ташков, които според твърденията им, дадени пред полицията, са бити преди мача между двата отбора в Симитли на 23 май.

В съдебната зала днес стана ясно, че Ивайло Колев - вицепрезидент на „Витоша", е заминал в Италия, Константин Николов е бил служебно ангажиран, а Сергей Ташков заболял внезапно. Пред съда обаче не бяха представени безспорни доказателства, оправдаващи неявяването на столичаните в съдебната зала в Благоевград.

По делото не се яви и един от подсъдимите - Николай Динков, който е зет на кмета на Симитли Апостол Апостолов. Той според вносителя на акта за футболното хулиганство - полицейският инспектор Ромео Харалампиев, на 26 май е подписал документа, но не бил уведомен за датата и часа на съдебното заседание и снощи заминал за Испания.

Други новини от Благоевград