/ БГНЕС
Полицията предупреди, че ще използва сила
Ескалира напрежението на протеста в София. Чува се пукот от бомбички пред сградата на Партийния дом. Наложи се полицията да използва сълзотворен газ. 

„От кадрите, които се виждат по всички национални медии, ясно става едно – че агресията спрямо полицейските служители ескалира. Над 20 полицейски служители са обгазени, не мога да кажа към момента с какво вещество, и се наложи да използваме помощни средства за лична защита“, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев

" Ако напрежението ескалира допълнително, заявявам категорично, че полицейските служители ще използват физическа сила и помощни средства така, както ни е вменено по Закона за МВР. Ние сме длъжни да запазим както нашия живот, така и живота и здравето на гражданите.",  категоричен бе шефът на столичните полицаи. 

Хаджиев отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста. 

„Опитваме се да намалим напрежението пред сградата на Народното събрание. Ние сме там, за да запазим гражданския мир и да не допускаме грубо нарушаване на обществения ред. До момента полицейските служители са пасивни“, подчерта той.

Междувременно от МВР разпространиха кадри на сблъсъците на протестиращите с органите на реда.

 

На друго видео пък се виждат протестиращи, които се опитват да извадят павета от бул. "Цар Освободител."