Съдът заседава девети час по делото „Куйович”
Съдът заседава девети час по делото „Куйович” / Снимка: БГНЕС
Девети час в Хасковския окръжен съд продължава делото срещу Будимир Куйович и трима българи, обвинени в организиране на престъпна група за трафик на наркотици. Новият член в екипа от защитници на Куйович – адвокат Марин Марковки, заяви, че ще оспорва всички обвинения срещу сърбина.

Вероятно делото ще бъде отложено пак, тъй като защитниците на Куйович направиха искания за допълнителни процесуални действия по доказателствения материал по делото. Те искат преразпит на свидетели, изслушване на нови свидетели, нови експертизи, очни ставки и прилагането на телефонни разпечатки към доказателствата.

Според Марин Марковски следствието не си е свършило работата и сега започва сериозното търсене на истината по делото. Когато се докаже, че Куйович няма нищо общо с пренесения от обвиняемия д-р Писков хероин, ще отпадне и най-тежкото обвинение срещу него за организиране на престъпна група, смята Марковски.

Д-р Писков беше заловен с 60 кг хероин в края на миналата година, ден по-късно бе арестуван Куйович, а по-късно към групата беше привлечен Михаил Янков и столичният бизнесмен Стойко Дойчев.

Марковски каза, че СРС-тата по делото не са този кос, който може да се свърже с доказване на обвинението. Стана ясно обаче, че чрез СРС-тата са прихванати разговори на сърбина с чужбина, но без да се споменава името му, а само прякорът. По делото вече са разпитани всички вещи лица и свидетели и вече повече от два часа съдът решава дали да уважи исканията на защитниците на Куйович.

Други новини от Хасково