Свинаров: Нищо не изисква от мен да напусна парламента
Свинаров: Нищо не изисква от мен да напусна парламента / netinfo

Нищо не изисква от мен да напусна парламента. Ако преди няколко месеца лидерът на НДСВ беше поискал от мен да напусна Народното събрание, аз щях да го направя.

Това каза в предаването “Седмицата” на Дарик Николай Свинаров, независим депутат и бивш член на НДСВ.

След конгреса на 3 юли имаше разделение в партията по повод на това какво се случи на този конгрес. Но въпросът е и политически- не само кой и как проведе конгреса, но и за типа политика, която ще води партията, допълни Свинаров.

2005 година аз участвах с преговорите за създаването на коалицията Тогава нямаше друга възможност за управление на страната. БСП и ДПС не можеха да управляват сами, защото те щяха да управляват няколко месеца.

Приоритет на страната беше членството в ЕС, но на първи януари ние не обяснихме защо продължаваме да стоим в нея, допълни Свинаров.


Пламен Моллов, председател на парламентарната група на НДСВ, заяви от своя страна в предаването "Седмицата" , че когато има създадена висока степен на недоверие в групата, разделението е нещо, което предстои да се случи.

Емоцията трябва да е на заден план, когато се прави политика. Всички тези хора, които напускат групата са ми приятели. Тук основният проблем е дали лоялността към нашия лидер е това, което ни води в поведението, добави още той.