Сукра: Ще е тъжно, ако Малкия Маргин има общо с убийството на Бай Миле
Сукра: Ще е тъжно, ако Малкия Маргин има общо с убийството на Бай Миле / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Ще е много тъжно, ако Малкия Маргин има нещо общо с убийството на Бай Миле. Това заяви Рахмат Сукра. Той даде показания като свидетел по делото за убийството на Милчо Бонев-Бай Миле.


Рахмат Сукра е управител на фирма „Интерпетролиум енд партнърс” от март 2004 г. – два месеца, след като бе убит нейният президент Стоил Славов, близък приятел на Бай Миле. И той, и единият съдружник Стефан Митков отрекоха до са виждали четиримата подсъдими за убийството на Бай Миле.


След делото Рахмат Сукра коментира, че предимно хора от близкия кръг около Бай Миле се разпитват, защото се смята, че може да дадат някаква информация и Бай Миле да е споделил нещо с тях.


Сукра отрече да е имал нещо общо с разцеплението на групировката СИК, заяви, че няма хипотеза за убийството на Бай Миле и че ако има твърдение, че е възможно убийството да е поръчано отвътре от СИК, това трябва да се докаже в съда. Ще е много тъжно, ако Малкия Маргин е участвал лично в разстрела на Бай Миле, така отговори той на въпроса, че тази хипотеза е проверявана от прокуратурата на един ранен етап от разследването. Сукра заяви, че по принцип не допуска това, защото двамата са били приятели, но лично той не може да каже.

Адвокат Лъчезар Таков обясни, че по делото няма никакви доказателства за съпричастността на Николай Маринов към убийството на Бай Миле и добави:

„По делото има доказателства, че по време на убийството той не се намирал в София, а е бил на морето. Така че физически и технически не би могъл да участва”.

Съдът отложи за 19 март делото и разпореди полицията да издири Младен Михалев – Маджо и да го доведе за свидетел.