/ БГНЕС
Стопиха ли ледовете помежду си Симеонов и Сидеров?
98356
Стопиха ли ледовете помежду си Симеонов и Сидеров?
  • Стопиха ли ледовете помежду си Симеонов и Сидеров?
Лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече си говорят. Двамата партньори в управлението бяха в обтегнати отношения през последните седмици, като дори се стигна до размяна на обиди, обвинения в лобизъм и заплахи за оттегляне от постове.

Премиерът Борисов: Коалицията е стабилна

В последния работен ден на парламента преди лятната ваканция дамата се изправиха един срещу друг в парламентарния контрол.
 

БГНЕС


Вчера един от депутатите на Валери Симеонов - Валентин Касабов бутна лидера на "Атака". След това управляващите се събраха на коалиционен съвет, след което се зарекоха, че различията са изгладени и напрежението ще намалее.

Волен Сидеров твърди, че Валентин Касабов го бутнал

Така днес единственият въпрос към вицепремиера Валери Симеонов за концесиите на злато в страната дойде от партньора му във властта Волен Сидеров. „Правомощията, свързани с концесиите за добив на подземни богатства, са делегирани на министъра на енергетиката“, обясни Симеонов. А Волен Сидеров използва правото си на реплика, за да заяви, че не е удовлетворен от отговора.
 

БГНЕС


Сидеров се обърна към Валери Симеонов с бележката, че трябва да се работи в интерес на държавата, независимо дали става въпрос за обекти по морето, или за такива вътре в страната.
 
„Аз нито съм организатор, нито съм водача, нито Фюрера, или какъвто там да било на проверките“, заяви Симеонов. „Проверките са стандартни и не се провеждат нито първа, нито втора, нито пета година, а всяка година. Това е изцяло в моите правомощия, както и контролът върху приватизационните и следприватизационните сделки“, обяви още вицепремиерът.

Депутатите излязоха в лятна ваканция
 

БГНЕС


Нито на влизане в парламента, нито на излизане Валери Симеонов пожела да спре и да коментира повече създалата се ситуация. Вчера след заседанието на коалиционния съвет той беше единственият, който запази мълчание.