Станишев възмутен от решение на съда по случая „Кремиковци
Станишев възмутен от решение на съда по случая „Кремиковци / cнимкa: Sofia Photo Agency

Решението на Софийския апелативен съд, с което беше отстранен един от синдиците на „Кремиковци" Анна Миленкова е възмутително, смята премиерът Сергей Станишев. Именно заради това решение беше блокирано изплащането на обещаните на кремиковските работници заплати. Миленкова беше отстранена от управлението на комбината с мотива, че е „нелегитимен" синдик.

Министър-председателят увери, че въпреки всичко ще бъде намерен изход от кризата в „Кремиковци". Станишев обясни: „Държавата продължава усилията си да помогнем на комбината, а също така и на работниците. Това е важен социален ангажимент".

Изразявайки възмущението си от решението на Софийския апелативен съд Станишев обясни, че според юристи то е абсолютно немотивирано. „Според мен трябва да се търси отговорност от този съд, който е взел това решение", допълни премиерът.

Той каза, че през последните дни се е срещнал с потенциални инвеститори, които биха могли да разрешат проблемите на „Кремиковци", но отказа да уточни кои са те. Станишев препоръча на журналистите за повече подробности да се обръщат към министъра на икономиката Петър Димитров.