Станишев: Няма да има милост за корумпираните
Станишев: Няма да има милост за корумпираните / netinfo
Всеки държавен служител или чиновник трябва да знае, че е заплашен, ако практикува корупция. Така министър-председателят Сергей Станишев коментира арестите на двамата служители на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”.

Според премиера действияъа на МВР и прокуратурата са положителен сигнал към обществото.

„Това показва резистентност на държавата срещу случаите на корупция и това, че се работи на всички нива, и това е положително за България. Всеки държавен служител, чиновник трябва да знае, че ако практикува корупция, е заплашен и ще има санкции и наказания. Има си прокуратура, следствени органи, които ще направят разследването и съответно надявам се да доведат до успешен край този въпрос”, каза още Станишев.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов заяви, че не е бил предварително информиран за акцията на прокуратурата, но я приветства. „Не вярвам чак група да има, но никой не е застрахован от такива неща. Имам предвид като структура, в която би могло нещо такова да се случи. Ако досега е имало приказки някакви, то сега вече се вижда, че има и факти, каза Гагаузов.

На заседанието си в сряда Управителният съвет на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” взе решение да възложи на инспекторатите на министерствата на финансите и регионалното развитие и благоустройство да проверят дейността на Фонда по повод появилите се публикации в медиите за наличие на „конфликт на интереси” в управлението на ведомството. Съгласно Кодекса на труда, изпълнителният директор на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” е подал в Министерство на финансите декларация за липса на конфликт на интереси.