Станишев: Имаме най-деструктивната опозиция
Станишев: Имаме най-деструктивната опозиция / снимкa: Sofia Photo Agency

Стартът на протестната подписка потвърди съществуването на триумвират на разделението на нацията и неспособността на този триумвират да надмогне политическите си страсти, заяви премиерът Сергей Станишев в Пловдив. Той определи опозицията на неговото правителство като най-радикалната, най-агресивната и деструктивната от началото на 90-те години и прогнозира, че тя ще употреби енергията на младите хора. Това наистина е тъжно, каза премиерът.

Той свърза стартиралата днес акция на десницата за “уволнение” на кабинета с протестите на млекопроизводителите като подхранвани от един източник. Предводителят на фермерите Адриан Цаконски е човек на ГЕРБ, каза министър-председателят. Според него ДСБ пък се страхува от редовни избори и иска да запази шансове за парламента, предизвиквайки дестабилизация.

Следващата седмица финансовият министър Пламен Орешарски трябва да конкретизира цифрите по приоритетните пакети за разпределение на бюджетния излишък, които да бъдат внесени скоро в Народното събрание, добави Сергей Станишев. Той съобщи, че парите за почивки на пенсионери за сметка на държавата ще бъдат заложени в бюджета за следващата година, но останалите въпроси по спорното решение препрати към социалния министър Емилия Масларова.