Стабилизира се състоянието на простреляното момиче от Монтана
Стабилизира се състоянието на простреляното момиче от Монтана / netinfo

Състоянието на 18-годишната Йоана Борисова се стабилизира, съобщи д-р Маргарита Ницова, изпълнителен директор на монтанската болница. Ученичката от гимназията за преподаване на чужди езици "Петър Богдан" бе простреляна в слепоочието около 18.30 ч. в четвъртък.

Тя бе открита в безпомощно състояние от минувачи в парк "Слънчева градина". Простреляното момиче продължава да бъде на командно дишане. Огнестрелната рана в главата е обработена и почистена.

Днес за консултация в монтанската болница очакват да пристигне неврохирург от София. Дали ще се наложи операция на раната на главата, ще стане ясно по-късно днес. Комисар Светли Петков, директор на полицията заяви, че има задържан по случая. Той е приятел на момичето, но все още не е намерено оръжието от престъплението.

Той добави, че се събират още доказателства за участието на младежа, но не съобщи името му. От Областна дирекция ”Полиция” уточниха, че в момента се прави повторен оглед на местопроизшествието и едва след намиране на оръжието ще има окончателна версия за престъплението.

Още новини от Враца