Сега трябва да изчистим името на спорта и ще бъдем абсолютно безкомпромисни. Въвеждаме драконовски мерки за контрол. Още следващата седмица ще разпишем нови правила в договорите за финансиране. За пълна прозрачност и отчетност как се разходват публичните средства”. Това заяви пред NOVA министър Димитър Илиев, след като в петък експерт от Министерството на младежта и спорта беше задържан с белязани пари.

„Можете да бъдете сигурни, че служителят, който е хванат с парите, ще бъде уволнен още утре. Той ще бъде отстранен. Този човек повече няма да се върне в министерството”, категоричен беше Илиев и добави: „Изключително се радвам, че това нещо се случи, защото сега ще можем да променим системата така, че тя да не допуска такъв тип намеса”.

Трима служители на Министерството на спорта са задържани след сигнала за подкуп

Министърът на спорта поясни, че се е запознал с арестуваните, когато е заел поста. Човекът, взел подкупа, е работил като главен експерт в Дирекция „Спорт за високи постижения”.

„Това, което аз и моят екип налагаме от първия си ден в министерството, е нулева толерантност към корупцията. Добре е да се знае, че ако някой в миналото си е позволявал да посегне и да се изкушава, тези неща оттук нататък няма да бъдат възможни и всеки ще трябва да си носи отговорността за действията”, предупреди Илиев.

Спортният министър поздрави службите, с които работели в страхотен синхрон, за добре свършената работа по случая. „По-важното е, че оттук нататък всеки, който работи в Министерството на спорта, трябва да пази доброто му име и да не се въвлича в такива корупционни скандали, просто защото няма да му се размине”, е позицията му.
NOVA