Според Борисов ОЛАФ доказа липсата на правителство у нас
Според Борисов ОЛАФ доказа липсата на правителство у нас / cнимкa: Sofia Photo Agency

Последният доклад на европейската служба за борба с финансови измами (ОЛАФ) за нарушения по програма САПАРД, е показателен за липсата на правителство в България и че управлението на тройната коалиция е пагубно за държавата. Това каза кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него целта на структорните промени в МВР са службите ДОИ и ДОТИ да минат под политическото влияние на ДПС.

“Ако беше друга партия, а не БСП и ДПС и да прави тези поразии на държавата – какво щеше да е отношението към такова правителство. Просто щеше да бъде размазано. Докато в момента продължаваме да говорим за едва ли не, че нещо рутинно се върши. Тук се връщам към времето когато нашата нация проспа създаването на Висшия съдебен съвет от трите корупционни партии – БСП, ДПС и НДСВ. Те нямат срам от доклад – дали ще е на ЕК, или на ОЛАФ. Виждате, че премиерът пет дни го няма. Говори се всеки ден за корупция на неговите министри – той не се обажда, няма го”, каза кметът Борисов.

„Цялото управление на НДСВ, БСП и ДПС мина под знака да разрушат вътрешното министерство. Разрушиха го и виждате в какво положение изпадна държавата. Целта там е ДПС да вземе контрола на подслушването и проследяването за изборите, за да продължат със старите си корупционни практики. Това е. БСП има ДАНС, те искат да вземат ДОИ и ДОТИ, защо освен за да ги ползват с политически цели”, допълни още той.

Кметът на София направи проверка как се почиства коритото на река Суходолска. Той информира, че се разчистват осем речни корита към момента, от днес започва почистване и на река Искър, а от утре ще се разчиства затлаченото корито под моста в кв. „Бенковски". Освен почистване на коритата от наноси, за да няма преливане на реките при силни валежи е необходимо гражданите да не изхвърлят най-различни неща в тях и така да ги затлачват допълнително, призова столичният кмет.