/ iStock/Getty Images
Излязоха списъците със свободните места за трето класиране в гимназиите. Те са обявени на сайтовете на регионалните управления на образованието.

Учениците, които са се записали на първо или второ класиране, но имат желание да участват за свободните места на третото, следва да изтеглят оригиналните си документи от училището, където са записани.

Излезе второто класиране за прием в гимназиите

Важно е да се знае обаче, че при изтегляне на документите, те не запазват местата си, на които са били приети, припомнят от регионалните управления. 4 свободни места са обявени в Софийската математическа гимназия в паралелка с английски език, по четири места има и в 9-та френска в столицата, в 164 испанска гимназия и в 91-ва немска, 9 са те в първа английска.

Първо класиране в гимназиите в София: 8817 приети и 836 некласирани

11 са свободните места в Националната природоматематическа гимназия и само едно в Технологичното училище „Електронни системи“ към Техническия университет в София. Документи за участие в третото класиране се подават и утре, и на 25 юли. Списъците с приетите на третия етап ще бъдат обявени на 29 юли, а записването ще е до 31.