Спешните медици отново протестираха в цялата страна. За пореден ден те включиха сирените и светлините на линейките в знак на недоволство.

Вой на сирени: Протестът на спешните медици продължава до неделя

 

протест спешни медици


Работещите в Спешна медицинска помощ настояват за достойно заплащане, 1-ва категория труд, набелязване на конкретни стъпки за привличане на лекари в системата на Спешна помощ и подобряване условията за работа.

"От години работим на ръба на физическите си и психически възможности и това не може и няма да продължи! Настояваме за държавна стратегия за Спешна помощ, която да набележи конкретни стъпки за преодоляване на проблемите, които ни поставят в невъзможност да помагаме на нашите пациенти в страданието и животозастрашаващите състояния", заявяват протестиращите.
 

протест спешни медици


Те отбелязват, че за разлика от полиция и пожарна, те са единствените сред спешните екипи, чийто труд не е в1-ва категория.

„Мълчалив, но оглушителен протест“: Спешните медици пускат сирените

Напомняме, че в нашата работа няма "клинични пътеки" и допълнително финансиране, както е в останалите сектори на Здравеопазването", допълват протестиращите.
 

протест спешни медици

Министърът на здравеопазването в служебното правителство Асен Меджидиев вече обяви, че в новия бюджет са заложени над 55 млн. лв. за трайно и устойчиво увеличение на заплатите за следващата година за работещите в сектора на спешната помощ и работещите в регионалните здравни инспекции.