Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод информация в медиите за дете, влязло в училище с газов пистолет.

Също така ДАЗД е сезирала 2-ро Районно управление на МВР и Дирекция „Социално подпомагане“ – Сердика, които да предприемат действия по компетентност. При констатиране на необходимост от оказване на психологическа подкрепа на децата, станали свидетели на случая, такава ще им бъде оказана, съобщиха от Агенцията.

Действието се развива в столичното 60-о училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в квартал „Бенковски”. В последствие пистолетът изчезва от раницата на момчето, което го е внесло, а родителите заплашват да не пускат децата си на училище.

Седмокласник размаха газов пистолет в училище (ВИДЕО)

ДАЗД е изискала и цялата информация за мерките, които е взел директорът на учебното заведение за осигуряване на надеждна и сигурна среда в образователната институция.

Държавната агенция за закрила на детето проследява случая, като експертите са в готовност по всяко време да окажат подкрепа, както на децата, така и на професионалистите, ангажирани със случая.