/ iStock/Getty Images
България бележи 32-процентов спад на случаите на коронавирус. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook, като цитира най-новите данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

"По данни на European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC, България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция - 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%. Докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно. Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи. Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска", пише министър-председателят.
 
 

По данни на European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC, България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от...

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 19 август 2020 г.


Според него в същото време благодарение на разумната си финансова политика, държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата. "В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаме доходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем", отсече Борисов.