/ iStock/Getty Images
Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 29°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места с валежи и гръмотевици. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Времето през август: От 13 до 40 градуса

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 22°, 2000 метра - около 17°.

В сряда и четвъртък времето ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб със западна компонента, в много райони временно ще стихва. Температурите ще се повишават, в четвъртък максималните ще са между 33° и 38°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
БТА/НИМХ