При претърсванията в дома и кабинета му бяха открити доказателства за престъпна дейност
Миналата седмица ви показахме как парамедик се представя за лекар, като констатира и издава съобщения за смърт. Видяхте как Георги Георгиев инжектира диазепам на здрав човек, без да има правомощия за това.

След разследване на NOVA: Прокуратурата проверява мъжа, представял се за лекар

Веднага след репортажа на Тина Ивайлова прокуратурата в Пловдив се самосезира и започна проверка. Последваха и арести. При претърсванията в дома на Георгиев и в кабинета му бяха открити доказателства, че мъжът извършва неразрешени от закона медицински дейности.

Самият Георгиев, който е бивш полицай, твърди, че има генерално пълномощно от лекар да прави всичко това. Експертите обаче осъдиха остро тези твърдения. Обещахме да ви покажем каква е схемата за издаване на съобщенията за смърт само с лична карта и как жена се оказа, че е починала два пъти.

Парамедик се представя за лекар, приема пациенти, докато е в карантина за COVID-19 (ВИДЕО)

„По излъчен репортаж по разследване на NOVA на 13 септември тази година Районна прокуратура се самосезира и незабавно образува досъдебно производство за престъпление по член 324 по Наказателния кодекс.

Предметът на делото касае лице, което е парамедик и което се представя за лекар. От медицинския център, който се ползва от това лице, бяха иззети необходими предмети в хода на разследването, които касаят издадени съобщения за смърт”, обясни районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.
nova.bg