/ Прокуратура
Окръжна прокуратура-Пловдив извършва разследване по досъдебно производство за притежаване с цел разпространение на наркотични вещества. Разследването е започнало след изготвен и приложен доклад на ТД "ДАНС-Пловдив", съобщиха от обвиненеито.

Прокуратура

На 21 срещу 22 декември в Пловдив, са били задържани двама мъже, подготвящи за укриване и транспортиране от Република България в Република Турция на наркотични вещества - 115 кг екстази и 4 кг марихуана.

Прокуратура

След проведени процесуално-следствени действия - претърсвания и изземвания, осъществени със съдействието на служители на ОД на МВР, под надзора на Окръжна прокуратура, наркотичните вещества, чиято стойност е 3,5 млн. лв., са били иззети заедно с вакуумираща машина.

Прокуратура

Установено е било, че те трябвало да бъдат укрити в автомобилни гуми за тежкотоварен камион и да бъдат транспортирани до Република Турция. До момента за 24 часа по Закона за МВР, са задържани четирима мъже.

Прокуратура

Подробности по случая бяха оповестени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура и ОД на МВР, в който участваха Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив, и комисар Димитър Събчев, заместник-директор на ОД на МВР.

Иззеха близо 11 кг амфетамин за 323 145 лв. на „Малко Търново“ (СНИМКИ)

Задържаните са на възраст 42, 47, 49 и 50 години. Трима от тях, които вече са осъждани за трафик на наркотици, са арестувани в квартал „Тракия”. Четвъртият - турски гражданин, е бил заловен в хостел, близо до града.

Прокуратура

„Всички, без турчина, са криминално проявени. Лицата, които са участвали в схемата, са се запознали в затвора и след условното предсрочно освобождаване са организирали трафика”, съобщи Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

Прокуратура

Дрогата била предназначена за турския пазар. Пренасяли я в предварително подготвени тайници в гуми за ТИР. „Лицата са били задържани малко преди наркотиците да бъдат скрити и да тръгнат към Турция”, каза още Попов.