Синята коалиция дава хонорарите на Доган на антикорупционната комисия
Синята коалиция дава хонорарите на Доган на антикорупционната комисия / снимкa: Sofia Photo Agency
Синята коалиция дава хонорарите на Доган на антикорупционната комисия
27358
Синята коалиция дава хонорарите на Доган на антикорупционната комисия
  • Синята коалиция дава хонорарите на Доган на антикорупционната комисия

Синята коалиция поиска хонорарът на лидера на ДПС Ахмед Доган за консултирането на четири проекта да бъде разгледан от антикорупционната комисия в парламента.

1,5 млн. лева са били заплатени на Доган за консултиране по проектите хидровъзел "Цанков камък", "Доспат", каскада "Горна Арда" и язовир "Тунджа". От своя страна председателят на комисията Димо Гяуров увери, че още утре на заседание сигналът ще бъде разискван. Ето какво още казаха съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов и председателят на антикорупционната комисия Димо Гяуров по повод хонорара на Доган:

„Проверката, ако реши комисията, ще позволи да бъдат установени обстоятелствата, подробностите. Всъщност комисията се превръщав орган, който може да се занимае в детайли с този сигнал и да се обърне към Върховния административен съд с искане да констатира конфликт на интереси при г-н Ахмед Доган и ако това нещо се случи да бъдат отнети в полза на държавата получените средства".

„Аз лично ще предложа на останалите членове на комисията да обсъдим възможността за сезиране на главния прокурор на основание чл. 304 Б за търговия с влияние, за да може евентуално да бъде стартирано наказателно производство".