Сините призоваха напусналите ДСБ да напуснат и Столичния общински съвет
Сините призоваха напусналите ДСБ да напуснат и Столичния общински съвет / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева
Сините искат Прошков и Ангеличин да напуснат общинския съвет в София
52273
Сините искат Прошков и Ангеличин да напуснат общинския съвет в София
  • Сините искат Прошков и Ангеличин да напуснат общинския съвет в София

Синята коалиция призова Прошко Прошков и Христо Ангеличин да напуснат общинския съвет в София заради решението си вече да не са част от ДСБ. Това обявиха съпредседателите на десния съюз Иван Костов и Мартин Димитров.

В понеделник четирима от т.нар. млади кадри в партията на Иван Костов напуснаха - Прошко Прошков, който беше кандидат за кмет на обединението, Христо Ангеличин, Даниел Митов и Петър Николов.

"Не може да инвестираме в хора, които не носят доверие. ние инвестирахме в тези хора, подкрепихме ги, пуснахме ги на избори, този екип участва в изборите, нямаше добри резултати. Те не поеха никаква част от тази отговорност. Едновременно с това поискаха още по-отговорни позиции в ДСБ. Г-н Прошков се кандидатира за лидер на софийската организация на ДСБ и не успя да спечели доверието на организацията. Другите се кандидатираха за други неща и не можаха да ги получат, защото партията им ги отказа. При това положение най-разумната стъпка от наша страна е да инвестираме в други хора, които вече ще бъдат много по-отговорни и ще ценят това, което се прави за тях, за да се опитат да завоюват доверие за нас и за Синята коалиция", коментира лидерът на ДСБ Иван Костов.

Според лидера на СДС Мартин Димитров тези хора щели да предадат Меглена Кунева по същия начин, по който са предали ДСБ: "Както каза един мой колега преди години - в политиката винаги има кебапчета и кебапчийски котараци. Колкото по-рано подобни хора напуснат Синята коалиция, толкова по-добре. Това нас не трябва да ни притеснява".

На разширено заседание на обединението стана ясно, че групата на сините в парламента ще гласува против вота на недоверие към кабинета заради спрения проект за АЕЦ "Белене", внесен от левицата и "Атака". Синята коалиция настоява финансовата инспекция към Министерството на финансите да направи пълен одит на проекта за централата.