/ iStock/Getty Images
След като преди близо месец бе направен ремонт, днес населеното място отново е без вода
Шуменското село Салманово отново остана без вода. След като преди близо месец бе направен ремонт, за да се върне към водния си режим, днес населеното място отново изпитва заттруднения с водата.

БГНЕС

Почти в цялото село Салманово чешмите са сухи. Вода има само в най-ниските места. Като чешмата на центъра. "Пускат я в 7.30 и я спират към 7 вечерта. В момента е спряла по високите места в момента няма вода. Ние живеем на по-високо място. Гергьовден вчера бяхаме се събрали вкъщи, не може да си измием чиниите. Пералня - в никакъв случай", каза Мария Кирилова.

Скъсала се е дигата на шламохранилището в Перник, има евакуирани (СНИМКИ/ВИДЕО)

Водоемът на селото се пълни от 5 шахти.
Те са свързани помежду си, но заради затлачени тръби реално функционират само две. За да може да се ползват всичките пет шахти - се налага да се разчисти терена и да бъде подменена дренажна тръба.

БГНЕС

"Преди 10 дена мястото беше почистено, направено. Извиках ВиК, дойдоха, започнаха - забиха, прекопаха малко. Видяха, че е запушена тръбата, видяха, че са пълни шахтите.

Село с хора под карантина дни без вода

Казаха - стрелата им къса, ще дойде друг багер да го прави - до ден днешен няма го още багера. После времето беше лошо, после празници", съобщи кметът на селото Йордан Киров.

БГНЕС

На двете работещи шахти ще са нужни няколко дни, за да напълнят отново водоема за село Салманово. През това време близо 950 души ще ползват чешмата на центъра на селото.
БГНЕС