СГС спря делото за регистрацията на решенията от Третия извънреден конгрес на НДСВ
СГС спря делото за регистрацията на решенията от Третия извънреден конгрес на НДСВ / netinfo

Състав на Софийския градски съд спря делото за регистрацията на решенията от Третия извънреден конгрес на НДСВ. Съдът спря делото, тъй като отчете, че има висящо производство, заведено по молба на члена на партията Даниела Дамянова, за установяване на това, че конгресът на НДСВ е бил свикан незаконно.

На днешното си заседание съдът отхвърли други три молби, в които се настоява за спиране на регистрацията на решенията от конгреса и се твърди, че той е бил свикан незаконно.

Според адвокат Ели Христова всички, които са подали молби, са наясно, че това, което правят, е злоупотреба с правото, с което се иска да се попречи на партията. Според адвоката подалите жалби нямат никакъв личен интерес да правят това.

Ели Христова обясни, че днешното спиране на регистрацията на решенията на конгреса на НДСВ ще важи до завършването на делото, заведено по молба на Даниела Дамянова, което е насрочено за 21 ноември. Адвокатът добави, че ще подаде жалба срещу днешното решение на съда, ако ръководството на партията одобри това.

Ели Христова отбеляза, че от юридическа гледна точка няма никаква пречка НДСВ да участва в предстоящите местни избори.