Самозапалилият се в Ситово е в кома с 95% изгаряния
Самозапалилият се в Ситово е в кома с 95% изгаряния / снимки: БГНЕС

Самозапалилия се на стадиона в село Ситово Тодор Йовчев е с 95% изгаряния. Това заяви за Ивайло Въжаров, началник на ВМА-Варна, където пострадалият е настанен.

В момента Йовчев е в медикаментозна кома. Част от изгарянията продължават да се обработват операционно. Вече са засегнати бъбреците и има изгаряне и на горните дихателни пътища. „Продължаваме борбата за живота му", добави полк. Въжаров.

Сигналът за инцидента с 41-годишния мъж е получен около 8.00 ч. на тел. 112, съобщават от полицията в Силистра. Мъжът е постъпил в болницата в Силистра с голям процент изгаряния и с опасност за живота му. По-късно той е транспортиран в Клиниката по изгаряния във ВМА-Варна.

По думите на директора на силистренската болница д-р Даниела Костадинова, мъжът е бил контактен при приемането му. Пред лекарите казал, че е отчаян от живота.

Самозапалилият се не е от Ситово, но прихождал в селото за по няколко месеца заради работа и жена, с която живеел на семейни начала, разказа кметът на общината Николай Неделчев. Имал и едно дете.

Разследването по случая продължава.

За последните два месеца това е петият случай на самозапалване в страната, след случаите във Велико Търново, Варна, Раднево, София пред Президентството и Пловдив.

Самозапалилият се в Ситово е в кома с 95 изгаряния
netinfo